ALEGE ORAȘUL
Alba Iulia Arad Bacău Baia Mare Botoșani Brașov Brăila București Cluj Napoca Constanța Covasna Craiova Deva Giurgiu Iași Mediaș Oradea Piatra Neamț Râmnicu Vâlcea Sibiu Sighișoara Slatina Timișoara Târgu Mureș

Alina Maier – Despre pasiune, stil personal și evoluția în cariera de Nail Artist

Alina Maier – Despre pasiune, stil personal și evoluția în cariera de Nail Artist

Alina Maier, nail artist și trainer Reflexovital, este o prezență charismatică, echilibrată și pasionată de domeniul beauty. Cu o atenție meticuloasă până la ultimul detaliu, Alina poate fi definită, fără îndoială, drept o perfecționistă, pentru care “nu îmi iese” sau “nu se poate” sunt înlocuite întotdeauna cu “ nu ai încercat suficient “.

 

Întotdeauna am fost atrasă de domeniul beauty, păr, machiaj, unghii, îngrijirea pielii, procesul în sine îmi aduce bucurie, liniște și relaxare.
Decizia de a face un curs în acest domeniu a venit într-un moment al vieții în care îmi doream o schimbare, îmi doream să învăț ceva nou, să mă străduiesc să fac din lucrurile care îmi aduceau atâta bucurie o meserie. Așa am început, în 2015, cursurile de manichiură și machiaj în cadrul Academiei Reflexovital. Oportunitatea de a lucra în domeniu a apărut imediat, încă din cadrul cursului, când am fost cooptată de trainer pentru a lucra alături de ea, în salon. Și așa a început cariera mea de manichiuristă.
Ca pentru orice profesionist cu experiență în domeniu, următorul pas este cel de a deveni trainer. Pentru mine acest pas s-a datorat domnului Iulian Motoc, care a văzut potențialul meu și m-a încurajat să urmez această cale. Îi sunt recunoscătoare, deoarece de atunci a început cu adevărat cariera mea, atunci mi-am descoperit cu adevărat vocația. Iubesc să împărtășesc cursantelor tot ce am învățat și învăț, în continuare, în acest domeniu. Bucuria pe care o simt în momentul în care văd evoluția lor îmi aduce împlinire și satisfacție.

Cu siguranța, această profesie poate fi o artă! Manichiura este despre îngrijirea și estetica mâinilor, însă acest domeniu s-a dezvoltat atât de mult, încât a devenit un mod de exprimare, atât pentru tehnicieni cât și pentru cliente, bazându-se astfel pe individualitatea fiecăreia.

Nu trebuie să mergi neapărat la salon sau să ai unghii tehnice pentru a avea mâini îngrijite. Este suficient un mic kit de ustensile, un ulei de cuticule și un lac de unghii pentru a avea mâini frumoase și unghii îngrijite. Recomand persoanelor care doresc să aibă o manichiură naturală, purtarea unghiilor scurte în forme ovale pentru a minimiza riscul ruperii unghiilor. Tăierea cuticulei nu este un pas necesar, fiind suficientă împingerea cuticulei, după înmuierea în apă, cu un bețișor de portocal sau un instrument de cuticule, urmată de hidratarea ei, cu ulei pentru cuticule. Bineînțeles, pentru mâini frumoase și piele hidratată, recomand folosirea cremelor de mâini și a protecției solare!

Tendințele în manichiură se schimbă cu o rapiditate uimitoare. Observ, însă, ca factor comun în ultimii ani, o înclinație spre minimalism, 𝒍𝒆𝒔𝒔 𝒊𝒔 𝒎𝒐𝒓𝒆 se aplică și în manichiură. Unghiile simple, cu modele minimaliste sunt în topul preferințelor, atât pentru tehnicieni, cât și pentru cliente. Aceste tendințe vor fi influențate în funcție de sezon, culorile anului și întotdeauna, de preferințele personale ale clientelor.

Ca orice meserie, cea de manichiuristă nu este una lipsită de provocări. Este un domeniu în care trebuie să te perfecționezi continuu, să fii mereu la curent cu ce e nou, cu atât mai mult în meseria de trainer, însă atunci când iubești ceea ce faci, nu percepi acest aspect ca pe o obligație.
În salon, provocările sunt multiple, mai ales la început de drum, când dai piept cu birocrația necesară deschiderii unei afaceri, amenajarea unui salon, crearea clientelei și păstrarea acesteia. Provocarea cea mai mare cu care m-am confruntat eu este crearea unui stil personal care să atragă clientele pe care mi le doresc.

Cea mai importantă calitate a unei manichiuriste de succes, și nu numai, este perseverența. Pentru a reuși în acest domeniu este important să fii mereu focusat pe dezvoltare, să fii consecvent în munca ta și să nu te lași distras de la parcursul tău. Este un domeniu al frumuseții, însă este nevoie de efort continuu pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, tehnica de lucru și experiența oferită clientelor.

Cu cea mai mare sinceritate, după o experiența de 6 ani ca și trainer, pot spune că oricine poate deveni un tehnician de succes, atât timp cât dorința este sedimentată de perseverență și muncă. În general, este vorba de tehnica de lucru, totul ține de cât de mult exersezi, nu degeaba se zice că “ repetiția este mama învățăturii “.
Ceea ce noi oferim la cursurile Reflexovital este exact asta, tehnica care se învață și se repetă timp de 3 luni, la cursurile de bază, care sunt concepute pentru a pune o bază solidă în această meserie. Cursurile de bază sunt despre a învață, dacă ne dorim să excelăm în acest domeniu nu vom înceta niciodată să ne perfecționăm, iar Masterclass-urile, Look & Learn sunt cele mai bune surse de dezvoltare continuă, de învățare a unor tehnici noi și de actualizarea a cunoștințelor.

Fiind un domeniu de activitate în care se lucrează pe bază de programări, nu este foarte dificil să îmi împart timpul. Îmi planific cu foarte mare atenție activitatea profesională, astfel încât să pot împăca munca de la salon, cea de trainer, dar și viața de familie. Îmi petrec zilele lucrătoare între programări și cursuri, weekend-urile fiind dedicate vieții personale. Consider ca este necesar să existe un echilibru între muncă și timp dedicat celor dragi, doar astfel vom putea obține satisfacție maximă în carieră, fără a simți că nu acordăm suficientă atenție și timp celor dragi.

Stilul meu personal a suferit ceva modificări de-a lungul timpului, fiind influențat în permanență de noutățile din domeniu. Trebuie să fii precum un cameleon, să reușești să te reinventezi și să te adaptezi continuu noilor tendințe. Așa este în domeniul beauty, totul este în permanentă schimbare, iar mie asta îmi place cel mai mult, este domeniul de activitate de care nu ai cum să te plictisești.
Clientele joacă, de asemenea, un rol foarte important în dezvoltarea profesională a unei manichiuriste, fiind cele care ne vor provoca mereu imaginația prin dorințele lor. În general, ele știu foarte clar ce tip de manichiură își doresc. Clientele mele sunt în mare parte atrase de simplitate, își doresc o manichiură simplă și discretă.

FOLLOW US

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, Instagram și Youtube și fii la curent cu postările zilnice din cadrul cursurilor Reflexovital!

Facebook Instagram Youtube Newsletter